stravovací úsek tvoří 11 zaměstanců včetně nutriční terapeutky a vedoucí stravování

- pracovníci kuchyně zajištují celodenní stravu - v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 vedlejších

  /diabetici s inzulínem 3 vedlejší/

- připravujeme  základní stravu a šetřící podáváme dle diet, rozdělenou na schopnost klienta

  jak stravu přijmout - rozdělujeme na krájené, mleté, mixované, tekuté jídlo-nutridrink 

- stravování je poskytováno v souladu se zásadami zdravé výživy

- u jednotlivých jídel uvádíme alergeny

 

klienti se mohou k jídlu vyjádřit písemně - schránky a knihy přání a stížností jsou na každém patře,

   nebo ústně na Besedě obyvatel nebo na Stravovací komisi, které se konají 1 x měsíčně na Domově

 

 V letním období červenec a srpen podáváme oblíbené teplé večeře

pouze v uterý, na přání našich klientů. Odsouhlaseno na společné

besedě s klienty.

S příchodem podzimu v měsíci září a říjnu podáváme

teplé večeře v úterý a ve čtvrtek.

 

Krásné zimní dny přejeme :-) a příjemně prožité předvánoční období :-)

 

SKLADBA JÍDELNÍČKU :

Snídaně – bílá káva, chléb, máslo, sýr, paštika, šunka, džem, pomazánky, vejce, jogurky, pribiňáky atd.

Přesnídávka - pečivo, čaj

Oběd – polévka, hlavní jídlo (3x výběr A/B)

Svačina – ovoce, čaj, melta, rohlík s máslem, domácí koláč, vdolek, uzel,jahody se smetanou

Večeře – 4 x v týdnu studená večeře (2x výběr A/B)

 

Klienti si mohou jeden den v týdnu vybrat moučné jídlo.

OBLÍBENÉ ÚTERNÍ VEČEŘE:

Bezmasé jídlo k večeři na výběr  A/ brambory s cibulkou a podmáslím nebo mléko/BML sójové mléko

                                                      B/ opečený gothaj, hořčice, kečup,  2 ks chléb

K obědu bývají  výběry hlavního jídla nebo i příloh.

 

V podzimním a zimním období od října do konce června podáváme 3 x teplé večeře

v pondělí, úterý a ve čtvrtek.

V týdnu je 5x výběr A+B, buď oběd nebo večeře.

 

Například:

salámy,paštiky, šunky, záviny, žervé,vánočky, koláče, bábovku, štrůdl,

sekaná, lučina, pudinky a saláty vlastní výroby, anglická slanina,

debrecínká pečeně /kuřecí debrecínka/, tlačenka, škvarková pomazánka, budapešťská

pomazánka, smetanové jogurty domácí s borůvkovým džemem,pribináčky domácí,

zavináče, aspiky, jitrnice, jelítka, tlačenku, sardinky, sýry lackidammer, eidam,

+(vše s vhodným pečivem).

 

 

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK:

(Racionální, šetřící,diabetická)

Snídaně: Bílá káva, medové máslo, chléb

Přesnídávka:  rohlík, sýr trojúhelníček,čaj

Oběd: Polévka zelná s klobáskou

           A) Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

           B)  Bramboráky

            Ovocný nápoj

Svačina: Banán, čaj
Veče
ře: Bramborový guláš, chléb 2 ks

                   Večeře II. Máslo, chléb

jídelní lístek (22.11.-28.11. 2021)

Jídelní lístek od 29. 10. do 5. 12. 2021

JÍDELNÍ LÍSTEK OD 6.12. DO 12.12.2021